vrijdag 28 januari 2011

Goed bezig!

Vandaag was het een prachtige dag, de zon deed goed zijn best. En zoals de meesten van jullie wel weten hebben we dan zo'n uitzicht vanuit het keukenraam:
Alleen dat is al de moeite van dit berichtje waard.
Nu is het zo dat we sinds een paar dagen extra blij zijn met de zon.
We hebben het dak van de nieuwe jongveestal namelijk vol liggen met zonnepanelen!
We zijn nu dus ook officieel:
GOED BEZIG
We gebruiken met het bedrijf net zoveel stroom als het gemiddelde verbruik van 8-10 gezinnen. Door de zonnepanelen wekken we nu zelf voor 4-5 gezinnen stroom op.  Natuurlijk gebruiken we dat zelf, maar het is een fijne gedachte dat we nu ook ons steentje bijdragen aan duurzame energie.
Heel grappig is het om te zien dat mijn boer nu extra zuinig is met stroom, hij wil ineens -nog meer dan voor de zonnepanelen- zo veel mogelijk stroom besparen. Tijdens het eten gaat hij tussen elke gang even naar de meterkast om te zien hoeveel we verbruikt hebben in de tussentijd. Lampen die voorheen onder luid commentaar van mij onnodig bleven branden, zijn nu plotsklaps ... UIT.
Het mes snijdt dus aan twee kanten. We wekken duurzame energie op en we worden ook nog eens stroom-vrekken, ghe ghe ghe....
Dikke trui aantrekken als je hier op bezoek wilt komen, oh nee. De CV is gas gestookt. ;-)
De zonnepanelen bouwers! Goed volk (uit Brabant natuurlijk he?!)

1 opmerking:

  1. Hoi Klaartje, wat geweldig!
    Gefeliciteerd hiermee.
    Wie weet, werkt deze Brabantse prestatie inspirerend op de Friezen, Groningers en Drenten om jullie heen en gaan ze dit voorbeeld volgen.
    Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen