donderdag 2 februari 2012

Mooi kalfje in een warm hokje bij -10C

Hierbij een paar leuke foto's van onze laatste baby: een mooi meisje van Trijntje 214 en Ilion als mama en papa. Ze is geboren op 29 januari 2012 en het is een flinke meid. Omdat er flinke kou voorspeld was hebben we op een ongebruikelijke plek een mooi hokje voor haar gemaakt. Hier kon ze beter beschermd worden tegen de kou dan op de plek bij de oudere kalfjes.



Zo'n mooie meid, daar moet je goed op passen, dus heeft de boer een hokje gemaakt van hekjes die hij nog had, zaagselpakken ernaast, dat geeft wat beschutting.



Senna, de hond verwelkomt het nieuwe meisje ook met een lik over de neus. Meisje is zeer geinteresseerd, het lijkt we een soortgenoot, maar hij ziet er toch anders uit...

En zo ziet het mooie hokje eruit. Aan de achterkant beschutting met een grote plank en bovenop... het is eigenlijk te gek voor woorden, maar het functioneert: een oude bedspiraal met hooi erboven op voor de isolatie.


Zo te zien heeft deze dame het wel goed naar de zin!

He daar loopt die hond weer. Eens even kijken hoor!

5 opmerkingen:

  1. Hi, hi, zal de tips doorgeven....

    Groet uit Altranft,
    Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Trijntje ziet er heel tevreden uit in is vast blij met de uitvinding van Hans! Een bedspiraal boven je in plaats van onder je, wat een goed idee.
    Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Het moet niet gekker worden zeg! Kalfje hoort bij z'n moeder te zijn, kalfje hoort niet opgesloten te zitten in een hok.
      En wat dacht je van de moederkoe wiens baby gestolen is, of dacht je nu echt dat dieren niet kunnen voelen of treuren?
      Dierenmishandeling, allemaal voor een stukje vlees.
      Trieste boel :(

      Verwijderen
  4. Inmiddels hebben we er weer een kalfje bij! En vannacht was het -18, dus dat kalfje heeft ook een heel mooi warm plekje gekregen, tussen de stropakken. Binnenkort (komende 3 weken) komen er nog 7, dus ik denk dat we de loods straks vol hebben. Toch maar even zoeken naar nieuwe hokjes waar de boer minder werk van heeft.

    BeantwoordenVerwijderen