maandag 27 december 2010

gek kalfje

We hebben een mooi nieuw kalfje gekregen. Een meisje en daar zijn we altijd heel blij mee als haar moeder een van onze "goeie koeien" is. Als de mama wat minder goed is, dan mag het ook wel een stierkalfje zijn. Die gaat dan weg naar de kalverhandelaar. De vaarsjes (meisjes) houden we zelf, zodat ze later bij ons koe worden.
Het kalfje dat pas geboren is, is een beetje raar. Onze andere kalfjes worden meestal geboren met een wit hoofd omdat de papa's van de kalfjes dat ook hebben. Dit kalfje lijkt echter sprekend op haar mama. Daarom proberen we er nu achter te komen of het gebruikelijk is bij afstammelingen van de stier Huascaran dat ze meer op de mama lijken dan op de papa.
Hierbij een foto van dit -toch wel- mooie kalfje.

Haar mama is trouwens onze lievelingskoe, Neeltje 69, wij noemen haar "Blinde Kip", omdat ze heel slecht ziet of helemaal niets ziet. Ze moet daarom soms veel vertrouwen in ons hebben, dus is ze meer anhankelijk dan een andere koe. En dat is nu juist wat wij weer zo leuk vinden! Dit is al haar vierde dochter en de andere drie zijn ook heel aanhankelijk, dus straks hebben we een stal met veel te aanhankelijke koeien!
Dan komen we niet meer door het werk heen omdat we alle koeien eerst een knuffel of een aai moeten geven. Nou, dat zien we dan wel weer.
Wie de oplossing heeft voor dit gekke kalfje. We horen het graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten